Кулинарски техничар

Кулинарски техничар је образовни профил намењен ученицима који се проналазе и гаје љубав према кулинарству и гастрономији.

На овом образовном профилу ученици стичу знање из различитих области кулинарства, попут припреме и уметничког обликовања хране, али и  маркетинга у туризму и угоститељству, пословној комуникацији, предузетништву, хотелијерству и многих других.

Наши наставници су искусни кувари и професионалци из угоститељске индустрије и омогућавају нашим ученицима да уче од најбољих и стекну функционална и применљива знања и вештине. Наставе се одвија кроз комбинацију теоријских предавања и практичних вежби у професионално опремљеним кухињама. Ученици имају прилику да вежбају различите кулинарске технике и упознају се са различитим кухињама и стиловима припреме хране.

Како бисмо ученицима омогућили да већ у средњој школи стекну радно искуство и упознају се са радним окружењем у угоститељском сектору, за партнере имамо низ угледних ресторана и хотела, где ће моћи да раде под менторством професионалаца и опробају се у различитим кулинарским пројектима и такмичењима.

Осим добре праксе и сарадње, организујемо различите кулинарске догађаје, тематске вечере и радионице где ученици могу да покажу своје вештине и креативност у припреми хране.

Образовни профил Кулинарски техничар пружа одличну припрему за даље образовање или започињање каријере у угоститељском сектору. Кроз теорију и праксу, ученици стичу вештине тражене у ресторанима, хотелима и дугим угоститељским објектима.

Упис је у току!

Упис у школску 2024/2025. годину је у току. Пријавите се и обезбедите ваше место.

Scroll to Top